Den internationella kvinnodagen.

I går var ju den internationella kvinnodagen och den uppmärksammades på många håll. Men vi på B K R O anser att denna dag inte över huvud taget skulle finnas. Det finns ju ej en internationell mansdag och detta gör ju att vi accepterar att kvinnofrågorna blir till ett särintresse i det lokala och globala samhället. Vi tror på jämlikhet och anser visserligen att omvärlden har reducerat kvinnors rättigheter. Men vi är på inget vis det svagare könet.

Kvinnofrågor är viktigt. Det säger alla politiker numera. ”Globala kvinnofrågor” är ännu viktigare. När de allvarsamt ska ta till orda och tala om kvinnor och flickors brist på rättigheter på den här planeten biter jag ofta ihop käkarna. För jag ska tala om vad det för många betyder i realiteten: Något som man kan ägna sig åt när vi har råd och tid att fundera på minoritetsfrågor. Någon annan gång. När männen har slutat kriga. Som kvinnor kan träffas och diskutera med andra kvinnor så länge.

Vi får aldrig någonsin acceptera att bli ett SÄRINTRESSE. Av den anledningen firade vi på B K R O inte den internationella kvinnodagen. För att vi kvinnor inte är ett särintresse och för att vi är jämlikar och framförallt för att vi KAN.

 

B K R O Kraft Force

 

 

9 Mar 2016

/black-and-white-flower-print-set-set-of-3-flowers-bedroom-decor-grey-gray-11x14-black-and-white-photography-8x10-bota.jpg

Välkommen till

B K R O

Kraft Force

www.bkro.eu

Barn och Kvinnorätts

Organisationen

B K R O Kraft Force

 

www.bkrokraftforce.me

www.bkrobarn.eu

 

Facebook

 

/black-and-white-flower-print-set-set-of-3-flowers-bedroom-decor-grey-gray-11x14-black-and-white-photography-8x10-bota.jpg