Julhelgens mörka sida!

Om en vecka precis är det julafton, på detta följer flera långa helger såsom nyårshelgen och trettonhelgen! För utsatta människor är oftast julhelgen den svåraste av alla högtider. För den gruppen som vi tillhör, så är det ett faktum att våldet trappas upp under högtider och ledigheter.  Vi går med ångest och oro över vad som skall hända och har vi barn, så går vi nästan på tå och är villiga till de flesta uppoffringar, så länge inte barnen blir lidande. Så länge de får sin efterlängtade jul. 

- Kommer så väl ihåg att ångesten och oron infann sig flera dagar innan jul och all tv reklam om de lyckliga familjerna och deras lyckliga jular, kändes som ett knytnävsslag i magen. Oron fanns  över vad som skulle hända och det fanns alltid en utarbetad reservplan om det värsta skulle hända. 

Tyvärr är vi många kvinnor som delar detta öde, i Sverige och över världen. Men jag önskar ingen syster denna känsla och förstenande paralysering. Det är så lätt att säga att vi måste frigöra oss, men vi är fast genom förstörd självkänsla, psykisk och fysisk misshandel och av hat och hot om barnen. Genom ekonomisk utsatthet, kontroll och ett rätts samhälle som fungerar alltför dåligt för oss utsatta kvinnor.

Men dessa ord vill jag ge er inför den stundande julen, det är aldrig försent och när man tror att man inte orkar längre, har du oanade resurser att finna en väg ut. Du är din överlevnad.

Var rädda om er i julmörkret. Vi finns dygnet runt!

 

B K R O Kraft Force

 

                                  Bildresultat för julbilder

17 Dec 2018

/black-and-white-flower-print-set-set-of-3-flowers-bedroom-decor-grey-gray-11x14-black-and-white-photography-8x10-bota.jpg

Välkommen till

B K R O

Kraft Force

www.bkro.eu

Barn och Kvinnorätts

Organisationen

B K R O Kraft Force

 

www.bkrokraftforce.me

www.bkrobarn.eu

 

Facebook

 

/black-and-white-flower-print-set-set-of-3-flowers-bedroom-decor-grey-gray-11x14-black-and-white-photography-8x10-bota.jpg